Aloitin astangajoogan harjoittelun vuonna 2007 vuosia jooganneen äitini jalanjäljissä. Etsin hektiseen juristin työhöni vastapainoa sekä kunnon treeniä ja astangajooga tuntui ensimmäisestä harjoituskerrasta lähtien omalta jutulta. Astangajooga avasi minulle täysin uudenlaisen tavan vahvistaa kehoani ja rauhoittaa mieltäni. Koin joogatunneilla niin fyysisiä haasteita kuin voimakasta keskittyneisyyttä ja mielenrauhaa, jota en aiemmin ollut edes ymmärtänyt kaivanneeni.
Siirryin Mysore-harjoitteluun alkeis- sekä jatkotuntien kautta ja lopulta joogatieni vei Intiaan asti. Asuin ja harjoittelin Mysoren kaupungissa viisi kuukautta vuosina 2010–2011, jolloin sain pääopettajakseni astangajoogan kehittäjän Pattabhi Joisin tyttärenpojan Sharath Joisin. Viihdyin Mysoressa erittäin hyvin, tuntui kuin olisin palannut kotiin. Olin löytänyt opettajan, jonka luokse halusin palata ja kansainvälisen joogayhteisön, johon tunsin kuuluvani. Tiesin jo ensimmäisestä Mysoren matkasta lähtien, että palaan sinne vielä harjoittelemaan. Joogamatkani vuonna 2011 jatkui Intiasta Thaimaahan, jossa syvensin opintojani Yoga Alliancen RYT 200 -koulutuksessa.
En ollut koskaan ajatellut alkavani joogaopettajaksi. Palasin kuitenkin Suomeen hieman yllättäen kesällä 2011 ja minua pyydettiin ensimmäistä kertaa opettamaan. Nautin opettamisesta valtavasti, erilaisiin joogaoppilaisiin tutustuminen oli alusta lähtien äärimmäisen kiehtovaa ja opin joka päivä uutta. Perustin yritykseni Outi Sirviö Yogan vuonna 2013 ja aloin opettamaan ympäri pääkaupunkiseutua.
Sharath antoi minulle kansainvälisen opetusluvan astangajoogan ykkössarjaan vuonna 2015. Pyrin edelleen käymään Intiassa vuosittain ja olen saanut viime vuosina syventää astangajoogaopintojani etenkin Sharmila Desain opetuksessa Morjimissa. Suomessa harjoittelen Pia Lehtisen opastuksella ja Pian kanssa olen päässyt myös opiskelemaan astangajoogan avustustekniikoita avustaessani hänen tunneillaan.
Jooga on minulle elämäntapa ja tärkeä osa jokaista päivääni. Avaan edelleen joogamattoni uteliaana oppimaan uutta ja kertaamaan vanhaa. Astangajooga tuntuu minulle läheisimmältä joogamuodolta, mutta kunnioitan ja arvostan suuresti myös muita joogamuotoja sekä niiden taitajia. Uskon vahvasti perinteiseen astangajoogan systeemiin ja olen kiitollinen siitä, että olen saanut opiskella myös joogafilosofiaa sekä intialaista kulttuuria astangajoogan alkulähteillä.
Jokainen joogaoppilas on ainutlaatuinen. Haluan kannustaa oppilaitani löytämään oman kehonsa ja mielensä vahvuudet joogan avulla. Uskon vilpittömästi, että jooga sopii kaikille ja säännölliseen joogaharjoitteluun sitoutuminen palkitsee uskomattomin tavoin.
Tahdon kiittää jokaista tunneilleni tullutta joogaoppilasta, omia opettajiani, yhteistyökumppaneitani sekä joogamaton lukuisia kertoja viereeni avanneita joogaystäviäni niin Suomessa kuin ulkomailla. Erityisesti haluan kiittää Sharath Joisia ja hänen perhettään sekä Sharmila Desaita unohtamatta muita minua vuosien varrella opettaneita tai muutoin neuvoneita astangajoogaopettajia Pia Lehtistä, Hanne Sydänmaata, Petri Räisästä, Taina Sandelinia, Marke Murtomäkeä, Mikko Seppistä, Miisa Saloa ja Dena Kingsbergiä. Kiitos myös Fatima Witickille, Teemu Eguavoenille, Johanna Osmalalle sekä Nina Hokkaselle lukuisista ohjeista ja kehoni huolenpidosta. Kiitos nettisivujen laadinnasta Aki Björklundille ja etusivun sekä tämän sivun kuvista Kimmo Kuismalle sekä Paula Hernetkoskelle. Kiitos etenkin oma perhe ja rakkaat ystävät.